В нощта на Нова година в резултат на точен ракетен удар

...
В нощта на Нова година в резултат на точен ракетен удар
Коментари Харесай

Киев съобщи за 400 убити руски бойци в училище след ракетна атака

В нощта на Нова година в резултат на прецизен ракетен удар от системата HIMARS по постройката на учебно заведение № 19 край град Макеевка (Донецка област) са убити или ранени стотици мобилизирани от Саратовска област, събрали се да честват Нова година. Точният брой на починалите и потърпевшите не е прочут, като съгласно разнообразни източници става дума за от 100 до 600 души.
Украйна твърди, че е ликвидирала към 400 съветски бойци. Данните за броя на убитите не могат да бъдат доказани. Проруските локални управляващи удостоверяват за жертви, само че не и за 400 починали.

Даниил Безсонов, върховен представител на подкрепяните от Русия управляващи в окупираните елементи на Донецка област, съобщи, че ракетата блъснала Макеевка е американска - „ Хаймарс “.
„ Има убити и ранени, точният брой не е прочут “, написа той в Телеграм.

The Russian base in Makiivka is but dust. HIMARS have delivered absolute carnage. An expected response for the Russian Shahed terror attacks on New Years Eve and the newest reminder that no matter where Russians position themselves, they are not safe.

— (((Tendar))) (@Tendar)
Голям брой съветски коментатори и блогъри признават за удара, само че считат, че жертвите не са толкоз доста. Според украинските военни ранените при офанзивата са 300. Местните проруски управляващи настояват, че 25 ракети са изстреляни към региона в новогодишната нощ. Часове след удара против Макеевка, Киев бе подложен на офанзива с дронове и ракети, които са поразили основна инфраструктура.
Ето и един от сериозните:
По отношение на Макеевка
Идва в ПТУ от HIMARSa. В постройката са настанени мобилизирани хора. Значителен брой от тях бяха убити и ранени. Вечерта отломките към момента се разчистват.
След ударите по огромните хранилища за муниции, гориво и петрол, те започнаха да се разпръскват, с цел да се избегнат огромни загуби на материални средства при положение на удари. Това даде резултат и вражеските удари против огромните хранилища бяха неведнъж по-малко.
Изглежда, че сходен метод би трябвало да се ползва и към въпроса за скупчването на персоналния състав в обсега на ефикасния обстрел на съперника. Но както виждате, макар няколкомесечната война някои заключения не са направени, което води до ненужни загуби. Ако бяха взети обикновени защитни ограничения, свързани с разпръскването и укриването на персоналния състав, можеше да се избегнат жертвите.
Некомпетентността и неспособността да се схване опитът от войната не престават да бъдат сериозен проблем.
Мир на душите на мъртвите. И се надявам, че след тази история най-сетне ще бъдат направени заключения.
 
 
02 Яну 202310702 Яну 202312002 Яну 202393102 Яну 202363202 Яну 202343802 Яну 2023972КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022168924 Дек 2022286529 Дек 2022117628 Дек 2022583
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР